Vandaag de RIVM Kennisparade

Vandaag tijdens de RIVM Kennisparade heten wij u van harte welkom om met ons in gesprek te gaan over onderwerpen op het gebied van volksgezondheid en milieu. Wij hebben een zeer gevarieerd dagprogramma samengesteld, zodat u een uniek kijkje achter de schermen van het instituut krijgt.

(Tekst: RIVM)

Zo is er een supermarkt waarin u uw kennis van milieuvriendelijke producten kunt testen, kunt u in een workshop ervaren hoe u thuis luchtkwaliteit kan meten en kunt u met een virtual reality-bril uw hand scannen op bacteriën. Ook laten wij vandaag aan u zien hoe wij bijdragen aan bijvoorbeeld gezonde, duurzame en veilige voeding. U krijgt inzicht in de manier waarop alle inwoners van Nederland in aanraking komen met chemische stoffen. Ook kunt u zien hoe vaccinaties de samenleving beschermen tegen ernstige infectieziekten.

Kinderen en jongeren

Ook kinderen en jongeren kunnen op de RIVM Kennisparade meedenken over uitdagingen van nu en straks. Wij geven kinderen een kijkje in de wereld van luchtkwaliteit en klimaat. Het RIVM gaat met scholieren in gesprek over het HPV-vaccin, dat is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor 12-jarige meisjes. Daarnaast kunnen zij met een proefje ontdekken wat stoffen in water doen met kwetsbare waterdieren of een les volgen over welke beestjes er allemaal in de bodem leven.

Bilthoven en daarbuiten

Tijdens de RIVM Kennisparade organiseren wij ook activiteiten op buitenlocaties. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht gaan experts van het RIVM in gesprek met jongeren met een chronische ziekte over de vraag hoe je ondanks de grillen van een ziekte toch een werknemer, leerling of teamgenoot kan zijn. Ook zijn wij te vinden in de Amsterdamse wijk Slotermeer om te horen wat er leeft onder bewoners en wat zij van het RIVM verwachten.

Weekend van de Wetenschap

De RIVM Kennisparade wordt georganiseerd in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Ga voor meer informatie en aanmelden naar rivm.nl/kennisparade. Bij een bezoek aan de RIVM Kennisparade is legitimatie voor iedereen van 14 jaar en ouder verplicht.

Geef een reactie