VNG lanceert berichtenapp voor Wmo en jeugdzorg

De Berichtenapp van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor iWmo en iJeugd is nu beschikbaar. De applicatie maakt het ook voor kleinere zorgaanbieders en gemeenten zonder softwareoplossing mogelijk om aan te sluiten op het landelijke berichtenverkeer voor de iWmo/iJw.

(Tekst: Zorgvisie)

Zorgaanbieders en gemeenten sturen sinds de decentralisaties berichten over Wmo- en Jeugdhulp over en weer. De berichten moeten snel, veilig en gemakkelijk kunnen worden verstuurd. Om partijen daarin te ondersteunen, lieten de VNG en het programma Initiate de Berichtenapp bouwen.

Sociaal domein

De VNG en Initiate willen het fenomeen apps in het sociaal domein verder ontwikkelen. Dit maakt het voor marktpartijen in de toekomst gemakkelijk om een dergelijke applicatie te ontwikkelen ter ondersteuning van het sociaal domein.

Berichtenstandaard

In de Wmo en Jeugdwet worden de standaarden iWmo en iJw gebruikt om informatie tussen zorgaanbieders en gemeenten uit te wisselen. Het landelijke berichtenverkeer is nog niet door alle partijen geïmplementeerd. Een functionaliteit zoals de Berichtenapp maakt het nu mogelijk dat ook kleine(re) aanbieders en gemeenten zonder software in staat zijn om op het landelijk berichtenverkeer aan te sluiten.

Lees hier verder

Geef een reactie