Voedingscentrum lanceert Kies Ik Gezond app

Met de Kies Ik Gezond app van het Voedingscentrum scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank. De app is vandaag gelanceerd.

(Tekst: Voedingscentrum)

Makkelijk het etiket lezen op je telefoon

De kleine lettertjes op het etiket beu? In de app krijg je de voedingswaarden en ingrediënten te zien wanneer je de streepjescode van een product scant. Heb je geen product bij de hand om te scannen? Je kunt ook een product zoeken. Je kunt een productnaam intypen of bladeren door productcategorieën.

Vergelijk eenvoudig producten

Met de Vergelijker in de app kun je eigenschappen van maximaal 3 producten met elkaar vergelijken. Je kunt de voedingswaarden met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de hoeveelheid suiker, zout of vet. Heb jij bijvoorbeeld aangegeven dat je op zout wil letten? Dan zie je dit als eerste terug in de Vergelijker. Ook kun je zien of de producten in de Schijf van Vijf staan.

Zelf bepalen op welke voedingswaarden je wilt letten

Je kunt aangeven in de app op welke voedingswaarden je extra wilt letten. Wanneer je een product scant, zoekt of vergelijkt, dan komen de voedingswaarden die jij belangrijk vindt vooraan te staan. Ideaal dus als je bijvoorbeeld minder suiker wilt eten.

Gezonder kiezen? Tips voor alternatieven

Standaard zie je of een product past in de Schijf van Vijf of niet. Bij producten die niet in de Schijf van Vijf passen krijg je gezondere alternatieven te zien of krijg je een handige tip of een link naar een gezonder recept. Mocht je dit niet willen, omdat je bijvoorbeeld alleen op een bepaalde voedingswaarde wilt letten? Dan kun je deze functie uitzetten.

De gezondere keuze bovenaan

Als je een product zoekt, kun je de zoekresultaten sorteren op voedingswaarden. Zo zie je makkelijk in welk product bijvoorbeeld het minste suiker zit. Daarnaast kun je ook sorteren op alfabet of relevantie.

Alleen zien wat jij zoekt

Als je een product zoekt, kun je de zoekresultaten filteren. Je kunt filteren op Schijf van Vijf, supermarkten, merken en productcategorieën. Als je bijvoorbeeld op Schijf van Vijf filtert, dan krijg je alleen de producten te zien die in de Schijf van Vijf staan.

Je eigen supermarkt

Je kunt aangeven bij welke supermarkten je boodschappen doet. Dan krijg je de eigenmerken van andere supermarkten niet te zien bij het zoeken naar een product.

Geef een reactie