Vrouwen vinden snurken op vakantie erger dan thuis

Nederland telt ongeveer 5 miljoen chronisch snurkers, waarvan 60% man en 40% vrouw iedere nacht de omgeving wakker houden. Uit intern onderzoek van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland blijkt dat vrouwen snurken op vakantie een groter probleem vinden dan mannen.

(Tekst: Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland)

Snurken wordt door dames gezien als niet sexy en charmant. Mannen daarentegen lachen onschuldig hun gesnurk weg en vinden het een onderdeel van hun man zijn.

Snurken op vakantie

Op vakantie is het snurken voor dames vaak een nog groter probleem dan thuis. Op vakantie kan niet naar een andere kamer gevlucht worden en worden ‘’buren’’ op campings, hotelkamers of zelfs vliegtuig vaak wakker gehouden.

De ondervraagde dames gaven dan ook aan het zeer gênant te vinden om toe te geven dat zij de snurkers waren en niet hun partners. Ook gaven zij aan zich erg te schamen tijdens vriendinnenuitjes en groepsreizen.

Op snurken rust anno 2018 nog steeds een groot taboe onder dames

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft snurken weinig te maken met overgewicht. Veelal is het genetisch bepaald en heeft het daarom vooral met de anatomie van de luchtweg en tong te maken. Tevens heeft onderzoek aangetoond dat snurken bij dames ook veroorzaakt kan worden door wisselende hormoonspiegels.

Woordvoerder Olivier Tielemans:

‘’Dames vinden snurken vaak een veel groter probleem dan mannen. Wij zien dan ook vooral tijdens de vakantieperiode onder dames een veel grotere vraag naar een oplossing dan tijdens de rest van het jaar.’’

Lees ook: Grootste snurker is vrouw (80db)

Geef een reactie