Waardering voor VRelief tegen chronische pijn

GZ-psycholoog Louis Zantema van het MCL en masterstudent digitale innovatie in zorg en welzijn Margryt Fennema horen tot de vijf winnaars van de landelijke Sustainable Healthcare Challenge. Beiden werken op de pijnpoli van het MCL aan een Virtual Realitytherapie (VRelief) voor patiënten met chronische pijn.

(Tekst: MCL)

Zantema: ‘Mensen met chronische pijn worden vaak in beslag genomen door de pijn, ze komen in een negatieve spiraal. Met onze serious game VRelief proberen we de chronische pijn te verminderen zonder medicatie. We gebruiken daarvoor een therapie in virtual reality. Het doel is dat de manier waarop het brein pijn waarneemt wordt beïnvloed. Daarnaast gebruiken we pijneducatie en oefeningen die bewezen effectief zijn.’

Startups

Aan de challenge deden in totaal veertig startups mee; er waren vijftien genomineerden voor vijf prijzen. Naast een geldbedrag levert de award een mooi netwerk op.

De Sustainable Healthcare Challenge is een stichting die jong ondernemerschap in de zorg stimuleert. De stichting organiseert evenementen die tot doel hebben om jonge ondernemers te inspireren en in contact te brengen met partners en zorgprofessionals, om zo het oprichten van een start-up binnen de zorgsector te stimuleren en te faciliteren.

Geef een reactie