Waarom veel ouderen niet eten

Een goede voeding is essentieel voor ouderen als het gaat om het behoud van de gezondheid, het behoud en de opbouw van botmassa, en vaak nog veel belangrijker, om ervoor te zorgen dat medicijnen effectief kunnen werken in het lichaam. Maar wat gebeurt er als ouderen niet meer goed eten of gewoon niet meer genoeg eten? Dit creëert een extra uitdaging voor de verzorger en de kinderen van de ouderen zelf.

(Tekst: Optimale gezondheid)

Er kunnen verschillende goede redenen zijn dat ouderen gewoon niet meer veel eten. Het belangrijkste is dan ook erachter te komen wat deze redenen zijn zodat je het probleem vervolgens aan kunt pakken.

Een vermindering van geur en smaak

Het eten van voedsel gaat gepaard met veel verschillende prikkels: verschillende geuren, kleuren en smaken in je mond. Echter, veel oudere volwassenen ervaren een vermindering in de zintuigen zoals geur en smaak tijdens het verouderingsproces. Deze vermindering in de sensatie van eten zorgt ervoor dat het persoonlijk verlangen naar voedsel ook drastisch verminderd wordt.

Er is geen magische pil om de originele zintuigen zoals reuk en smaak weer te herstellen. Wat echter wel mogelijk is ervoor te zorgen een paar wijzingen aan te brengen, de traditionele specerijen vervangen door kruiden en specerijen die misschien iets scherp zijn of iets pittiger smaken. Dit zorgt voor een nieuwe, toegevoegde smaak aan traditionele gerechten. Op dat moment kan het voedsel misschien wel iets beter smaken.

Lees hier verder

Geef een reactie