Warme kennismaking Kamerleden en patiënten

Zeven Kamerleden en zeven patiënten hebben woensdagmiddag in Dudok in Den Haag met elkaar kennis gemaakt. De Kamerleden kregen de patiënten cadeau van Patiëntenfederatie Nederland en haar leden.

(Tekst: Patiëntenfederatie Nederland)

Het is de bedoeling dat patiënt en Kamerlid komend jaar geregeld contact met elkaar hebben om ervaringen uit te wisselen. “Zie het als een welkome aanvulling op uw werk als Kamerlid”, zei directeur Dianda Veldman van de Patientenfederatie.

De Kamerleden die een patiënt in ontvangst namen zijn, Lilian Marijnissen (SP), Corinne Ellemeet (GroenLinks), Mona Keijzer en Anne Kuik (CDA), Kees van der Staaij (SGP), Henk Nijboer (PvdA) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie). In een later stadium krijgen ook nog Kamerleden van D66 en 50plus een eigen patiënt. De overige politieke partijen kregen ook een patiënt aangeboden, maar waren niet aanwezig bij de overhandiging.

Elke patiënt heeft zijn of haar Kamerlid een levensgrote foto van zichzelf gegeven om op de werkkamer te zetten. Zodat de patiënt altijd in beeld blijft bij het Kamerlid. “We gaan binnenkort verhuizen, maar de patiënt gaat mee naar de nieuwe werkkamer”, zei mevrouw Dik-Faber daarover.

Lees hier verder

Geef een reactie