Welke scholier maakt het mooiste portret van een oudere?

Maak een zo mooi mogelijk portret van een oudere, zo luidt de opdracht van het Nationaal Ouderenfonds aan scholieren in heel Nederland. Doel is een schilderij of tekening te maken die zo in de smaak valt bij de jury, dat een leerling voor zijn of haar hele klas een schoolreisje wint, aangeboden door de Riki Stichting.

(Tekst: Nationaal Ouderenfonds)

De eerste 15 klassen die zich aanmelden krijgen voor elke leerling een gratis canvas doek. En onder álle deelnemende basisscholen wordt een masterclass schilderen verloot. Natuurlijk mogen de ouderen die model staan voor de portretten mee op reis en krijgen zij hun portret mee naar huis.

Het doel van de schilderactie is om op een creatieve en ongedwongen manier sociale contacten te leggen tussen jong en oud door samen te werken met scholen en verschillende zorgcentra. Willem Schortinghuis van het Ouderenfonds. “Tijdens de schildermiddag ontstaan doorgaans duurzame samenwerkingen tussen scholen en woonzorginstellingen en dat is een gezamenlijk doel van ons en de Riki Stichting. Daarbij hebben de ouderen en jongeren samen enorm veel plezier en dat maakt het voor alle betrokkenen een extra geslaagd project.”

Het is de achtste keer dat het Ouderenfonds samen met de Riki Stichting ‘Jongeren portretteren ouderen’ organiseert. Vorig jaar waren duizend kinderen met potlood, houtskool, verf en krijt in de weer om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen. De prijsuitreiking is in januari 2019 in bijzijn van de geportretteerde ouderen.

Ook meedoen? Basisscholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via: https://www.ouderenfonds.nl/jongeren-portretteren-ouderen/

De Riki Stichting organiseert jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, de herfstperiode en met Pasen en Kerst met als doel het welbevinden van ouderen te verbeteren. De stichting is ervan overtuigd dat herhaalde, positieve en persoonlijke aandacht structureel bijdraagt aan het voorkomen en verminderen van eenzaamheid. Dit is een betekenisvol element van al haar acties.

Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Geef een reactie