Werkbezoek IGJ aan GGZ Friesland geslaagd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bracht afgelopen dinsdag een werkbezoek aan GGZ Friesland. Ze werd ontvangen door het complete team van FACT Jeugd Leeuwarden.

(Tekst: GGZ Friesland)

In een zeer levendig gesprek werd aan de hand van casuïstiek in de vorm van een fake factbordoverleg gesproken over regeldruk en schotten in de zorg. Maar ook over hoe daar in de dagelijkse praktijk oplossingen voor gezocht en gevonden worden. De IGJ koppelde later terug: ,,Vanmorgen werkbezoek aan GGZ Friesland gebracht; kennisgemaakt met een team van betrokken professionals met passie voor hun vak- en doelgroep. Mooi gesprek.”

Na afloop van het onderhoud werd nagepraat met de Raad van Bestuur waarbij gesproken werd over hoe ook de IGJ probeert te veranderen, met daarbij het dilemma ‘handhaven versus het goede gesprek’. Mooi passend bij het thema Just Culture waar in samen met de IGJ geparticipeerd wordt. Kortom: een succesvol bezoek dat goed was voorbereid door het FACT-Jeugd team.

FACT Jeugdteams

FACT Jeugdteams zijn er voor probleemjongeren en multiprobleemgezinnen. In elk team werken professionals van verschillende organisaties samen, op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en jeugdzorg.

Geef een reactie