Wijkteam websites zijn vaak dodelijk saai

Veel wijkteam websites zijn dodelijk saai. Hoe maak je de website van het wijkteam spannend? Hoe val je op? Wat is er nodig voor het maken van spannende content? In dit blog geeft Fawzi Salih je vijf tips.

(Tekst: Zorg en welzijn)

1. Ga op Wijksafari

Spannende content maak je niet voor jezelf, maar voor de cliënten van het wijkteam.  Alles valt en staat met de behoefte van je cliënten. Over welke onderwerpen hebben je cliënten content nodig? Wat is hun achtergrond? Met welke vragen zitten ze? Welke websites bezoeken ze? Vind het antwoord op deze en andere vragen door op Wijksafari te gaan. Trek je jas aan en bezoek de plekken waar veel cliënten komen. Verwerk de uitkomsten van je Wijksafari in persona’s. Dit zijn denkbeeldige personen die symbool staan voor jouw cliënten.

2. Gebruik een verrassende invalshoek

Doe eens gek en gebruik in je content een verrassende invalshoek. Wat dacht je van het volgende? Eén minuut video’s over pittige pubers, een roman over seks na de geboorte van je eerste kind of een drone video over speelvoorzieningen in de wijk. Er zijn veel mogelijkheden om spannende content te maken.

Lees hier verder

Geef een reactie