Wijkteams helpen Wilders aan overwinning

Er zijn voorbeelden genoeg van wijkbewoners die geen huishoudelijke hulp vergoed krijgen via sociale wijkteams. Of om andere redenen ontevreden zijn over de werking van ons zorgstelsel. En iedereen die tegenwoordig het vertrouwen kwijt is in het huidige systeem, kan en zal op Twitter en Facebook zijn gram halen. En daarmee beïnvloeden social media de publieke opinie.

(Tekst: Zorg en welzijn)

Maar voor ik daar op doorga, eerst even wat feiten. De Amerikaanse firma’s Facebook & zonen en Google & dochters staan op negen van de tien plekken in de Nederlandse top-10 van meest gebruikte apps. Dat blijkt uit recent onderzoek door het SIDN. Nederlanders gebruiken dus massaal de apps en diensten van Facebook en Google. Dus inclusief Whatsapp, Instagram en Messenger (Facebook) en Gmail en Maps (Google). En wat staat er op nummer tien denkt u? Onze eigen Nederlandse Marktplaats. Maar ho! Dat is ook al in Amerikaanse handen, want verkocht aan Ebay.

Trump

Amerika, het land waar deze grote jongens anders met onze privacy om gaan dan we zouden willen. En het land waar ene Trump is gekozen tot aankomend president. Een schok voor diegenen die zich ook nu al zorgen maken om gegevensbescherming. Trump en de zijnen kunnen straks namelijk alles inzien wat we ooit online hebben gezet. Mijnheer Trump kent u straks wellicht beter dan uw partner u kent.

Lees hier verder

Geef een reactie