Zesde keer Freya Pluim voor MCL

Op 16 mei 2018 heeft Medisch Centrum Leeuwarden de Freya Pluim 2018-2019 ontvangen van vereniging Freya; de vereniging van en voor mensen bij wie zwanger worden niet of niet makkelijk lukt. Deze Pluim, die het MCL vanaf 2013 ieder jaar heeft ontvangen, laat zien dat de kwaliteit van zorg bij vruchtbaarheidsproblematiek in het MCL op orde is.

(Tekst: MCL)

“Wij zijn heel blij dat wij alweer de Freya Pluim hebben ontvangen, dit jaar al voor de zesde keer”, licht fertiliteitsarts Lydia Wijnandts toe. Zij is één van de gespecialiseerde artsen in het fertiliteitsteam van het MCL, dat jonge stellen met een onvervulde kinderwens helpt om zwanger te worden.

Doordat het MCL een gespecialiseerd fertiliteitsteam heeft, krijgen de patiënten de ondersteuning die ze nodig hebben. Ook op psychosociaal gebied; één van de criteria van de Pluim. “Onze verpleegkundigen hebben bijvoorbeeld extra spreekuurtijd”, aldus Wijnandts. “We hebben ook een aparte wachtkamer voor de mensen met vruchtbaarheidsproblemen, zodat zij minder worden geconfronteerd met zwangere buiken. Dat ervaren onze patiënten als prettig, net als de koffie en thee in de wachtkamer die er voor hen klaarstaat.”

De Freya Pluim is gebaseerd op Monitor Fertiliteitszorg. Dit is een overzicht van de fertiliteitszorg, zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd. De Pluim wordt uitgereikt aan organisaties die fertiliteitszorg bieden volgens de kwaliteitscriteria van Freya.

Wijnandts: “Wij zijn trots op de Freya Pluim. Het is toch een blijk van waardering van mensen voor wie je het doet.”

Geef een reactie