Zieke knuffels genezen op de knuffelpoli

Op woensdag 27 maart organiseerden we een knuffelpoli. Ruim 90 kinderen van groep 3/4 van drie basisscholen in Heerenveen konden met hun gewonde of zieke knuffel in het ziekenhuis terecht.

(Tekst: Tjongerschans)

De kinderen mochten eerst bij de huisarts zelf vertellen wat hun knuffel mankeerde. Vervolgens gingen ze met hun knuffel naar de specialist om onderzoek te laten doen, zoals het maken van een röntgenfoto. De zieke knuffels werden na onderzoek voorzien van gips of verband, kregen een prikje of hechting en konden met een recept langs de knuffel-apotheek. Als afsluiting kregen de kinderen een kijkje in een echte ambulance op het voorterrein van het ziekenhuis.

Spannend

Voor kinderen kan een bezoek aan het ziekenhuis heel spannend zijn. ‘Uit onderzoek blijkt dat door een bezoek aan de knuffelpoli eventuele angst voor een ziekenhuisbezoek afneemt. Kinderen maken op een speelse manier kennis met het ziekenhuis, de apparaten en de artsen. Dit zorgt ervoor dat een eventueel ziekenhuisbezoek in de toekomst minder spannend voor ze is,’ aldus één van de medisch pedagogisch zorgverleners van Tjongerschans.

Betrekken bij het ziekenhuis

Ziekenhuis Tjongerschans vindt het belangrijk kinderen te betrekken bij de zorg in het ziekenhuis. Dit jaar waren groep 3/4 van het Slingertouw, De Roerganger en Het Kompas in Heerenveen te gast bij de knuffelpoli.

Geef een reactie