ZIENN: Tiny Houses in Drachten klaar

Onze vijf tiny houses (25m2) in Drachten zijn klaar! De minihuizen zijn bedoeld voor dakloze mensen uit Smallingerland. Ze wonen er zelfstandig en krijgen begeleiding aan huis.

(Tekst: ZIENN)

Er is nog plek. Aanmelden via intaker

De eerste bewoners nemen al hun intrek. Er is nog plek, aanmelden van cliënten kan via intaker Arjan Boven, a.boven@zienn.nl, telefoon 06 – 45 17 23 89. Of neem contact op het Sociaal Pension Drachten, telefoon 088 066 36 00.

Tiny Houses: zelfstandig wonen met hulp vlakbij

De Tiny Houses staan in ‘de achtertuin’ van Sociaal Pension Drachten. Mensen huren de woningen van Zienn en krijgen thuisbegeleiding op afspraak. De ambulant begeleiders werken vanuit het sociaal pension en hulp is dus vlakbij. Mensen wonen tijdelijk (maximaal 6 maanden tot 1 jaar) in een Tiny House. Daarna zetten ze de stap naar helemaal zelfstandig wonen.

Heel compleet en gasloos

De minihuizen zijn heel compleet en voorzien van woonkamer, slaapgedeelte, kookgelegenheid, sanitair en natuurlijk een eigen voordeur. Met zonnepalen op het dak, elektrische verwarmingsplaten in het plafond en keramisch koken zijn de huizen gasloos en zo zuinig mogelijk.

Oplossing voor wie wél hulp én geen Beschermd Wonen nodig heeft

Sociaal Pension Drachten is een Beschermd Wonen-voorziening en bedoeld voor wie zich niet redt als gevolg van verslavings-, psychiatrische en/of psychosociale problematiek. De Tiny Houses zijn een uitkomst voor mensen bij wie geen sprake is diagnostiek maar die wel hulp nodig hebben bij zelfstandig wonen.

Minder rompslomp, meer rust

Met de Tiny Houses kunnen mensen uit Smallingerland in de eigen vertrouwde omgeving blijven. Dat geeft rust en scheelt bovendien in de papieren rompslomp. Uitkeringen hoeven namelijk niet te worden opgestart in een andere gemeente en bij terugkeer in Smallingerland weer opnieuw te worden aangevraagd.

Officiële opening in oktober

De officiële opening van de Tiny Houses is in oktober.

Geef een reactie