Zilveren Kruis snijdt in minimapolissen

Zilveren Kruis wil af van de onrendabele minimapolissen die gemeenten aanbieden. Een twintigtal gemeenten heeft brieven gestuurd als ‘bestuurlijk signaal’, naar VWS en Sociale Zaken. De gemeenten verwijten de zorgverzekeraar een gebrek aan solidariteit.

(Tekst: Zorgvisie)

Verevening

Zilveren Kruis kent een oververtegenwoordiging van klanten in de ‘lagere sociale klasse’ en ontvangt daarvoor onvoldoende goede verevening. Daarbij komt dat de zorgverzekeraar vorig jaar 385 euro in de min uit kwam, mede als gevolg van tegenvallende resultaten van het zorgbedrijf. De afgelopen drie jaar zijn reserves gebruikt om de premiestijging in toom te houden. Tegelijkertijd moet de zorgverzekeraar de solvabiliteit op Solvency II-niveau houden. Mede daarom wil Zilveren Kruis de minimaportefeuille verkleinen.

Korting

Zilveren Kruis brengt de korting voor collectiviteiten voor minima op de basisverzekering naar beneden en snijdt in de pakketten. ‘Er moesten keuzes worden gemaakt’, zegt woordvoerder Christine Rompa. ‘We bieden dit soort contracten aan onder de kostprijs, dat betekent dat er elk jaar veel geld bij moet. Op deze manier willen we de premie betaalbaar houden.’

Lees hier verder

Geef een reactie