Zorgorganisaties creëren regionale voedselketen

Zorgorganisaties creëren regionale voedselketen. Steeds meer zorgorganisaties werken samen met agrarische ondernemers om verse, gezonde streekproducten op tafel te krijgen. Zo hebben partijen in regio Noord-Holland-Noord op 5 oktober een samenwerking gesloten met de Rabobank, stichting Diverzio en verschillende boeren.

(Tekst: Zorgvisie)

Duurzaam en Gezond aan Tafel

In het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel van VWS, Stichting De Friesland, regionale Rabobanken en stichting Diverzio gaat een groep zorgorganisaties in een beproefd ontwikkeltraject van ongeveer een jaar toewerken naar beter eten, gezondere cliënten/patiënten, minder verspilling, duurzame inkoop én kostenbesparing.

In het programma gaan dertig tot vijftig ondernemers uit de agribusiness (telers, boeren, verwerkers en distributiepartners) met elkaar ‘lerend optrekken’ om de aansluiting te organiseren op de groeiende behoefte in de zorg aan vers, vitaminerijk en eerlijk geproduceerd eten tegen een realistische prijs.

Lees hier verder

Geef een reactie