Zorgpact de Jonge gaat voorbij aan behoeften senioren

‘Het is winst dat er meer aandacht gaat naar zorg thuis. Negentig procent van de zorgbehoevende mensen woont thuis, niet in het verpleeghuis. Dáár moet dus geïnvesteerd worden, zodat mensen daadwerkelijk langer zelfstandig kunnen blijven.’ Dat zegt Liane den Haan, algemeen directeur van ANBO, in reactie op het zorgpact van minister Hugo de Jonge om een speerpunt te maken van de zorg voor ouderen thuis.

(Tekst: Zorg en welzijn)

In De Telegraaf stelt de Hugo de Jonge, de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat  ouderen komend jaar al moeten ervaren dat er 435 miljoen extra wordt geïnvesteerd in de ouderenzorg. ‘Als oma er volgend jaar niks van merkt, dan hebben we het niet goed gedaan.’ Speerpunten in het verbeteren van de ouderenzorg zijn volgens de minister in de eerste plaats de bestrijding van eenzaamheid en het verbeteren van de zorg thuis en pas daarna, op plek drie, het verbeteren van de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen.

Zorgpact

Dat dit punt op de derde plaats komt, is opmerkelijk te noemen omdat er de laatste maanden vooral aandacht is geweest voor zorg in verpleeghuizen en minder voor zorg thuis.

Lees hier verder

Geef een reactie